Vergoeding

De diëtiste is direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u zonder verwijskaart bij de diëtiste terecht kan. Een aantal zorgverzekeraars willen echter wel een verwijsbrief van de huisarts ontvangen. Wanneer u in aanmerking komt voor vergoeding van uw zorgverzekering is het raadzaam eerst een verwijsbrief bij uw huisarts aan te vragen.
Wanneer er sprake is van dieetadvisering met een medisch doel, heeft u in de basisverzekering recht op een vergoeding van 3 uur voor het bezoeken van een diëtiste. Deze vergoeding wordt eerst verrekend met uw eigen bijdrage van € 385,=. Wanneer u uw eigen bijdrage al heeft gebruikt, hoeft u dus zelf niets extra's voor de diëtiste te betalen. Wanneer u aanvullend bent verzekerd heeft u mogelijk recht op meer vergoeding. Daarvoor kunt u het beste uw zorgpolis raadplegen.

Wanneer u door uw huisarts wordt doorverwezen met één van de volgende aandoeningen zoals Diabetes Mellitus, Hart- en vaatziekten of COPD dan wordt uw bezoek aan de diëtiste geheel door uw verzekering vergoed. Dit noemen we de zogenaamde "Ketenzorg". U hoeft dan geen aanspraak te maken op uw eigen risico en er wordt meer tijd vergoed door de zorgverzekeraar.