Werkwijze

Wanneer u belt voor een afspraak, stel ik u een aantal vragen, zodat de reden voor het bezoek duidelijk is. In overleg wordt een afspraak ingepland voor het eerste consult. Het eerste consult zal ongeveer een uur in beslag nemen. U dient voor dit gesprek een geldig legitimatiebewijs en verzekeringspasje mee te nemen.

Tijdens dit consult worden er vragen gesteld over dieet voorgeschiedenis, medische voorgeschiedenis, uw huidig voedingspatroon en wordt uw leefstijl doorgesproken. Er wordt dan ook in eerste instantie geen dieet voorgeschreven, maar naar aanleiding van een voedingsanamnese wordt er gekeken waar veranderingen doorgevoerd kunnen worden om tot een volwaardig en gezond voedingspatroon te komen, die u levenslang kunt volhouden. Daarnaast wordt er gekeken naar de huidige leefstijl, omgeving, werkzaamheden, beweging, waarop de voeding wordt afgestemd.

In geval van ziekte wordt er wanneer dit noodzakelijk is wel een dieet voorgeschreven gebaseerd op uw aandoening. U krijgt een voorbeelddagmenu met variaties toegestuurd, zodat u zelf een gewenst menu kunt samenstellen. Daarnaast wordt naar aanleiding van uw aandoening adviezen gegeven over leefstijl en gezonde voeding aangepast aan uw situatie.

De frequentie van de vervolgconsulten zullen per individu variëren. Wanneer het gewenst is, is er een mogelijkheid om wekelijks te wegen en voedingspatroon door te nemen. Dit kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.